Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?





Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat din arest prin decizia CAB

Marţi, 15 Noiembrie 2011, ora 08:55
Actualitate - agerpres


Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat din arest prin decizia CAB

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis luni eliberarea din arest preventiv a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi a celorlalţi nouă inculpaţi din dosarul Petromservice. CAB a admis, astfel, recursul acestora. Decizia este definitivă.





Judecătorii au înlocuit măsura arestării cu obligaţia de a nu părăsi ţara pentru cei zece inculpaţi.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat luni la judecarea recursului la decizia prin care a fost arestat că cei vinovaţi de falimentarea Petromservice sunt salariaţii societăţii şi că Parchetul a cerut arestarea sa deoarece ţinta o reprezintă un zăcământ de resurse naturale de la Budureasa, în valoare de zece miliarde de euro.

"Eu sunt cel vânat, doar că de data aceasta miza a crescut. Miza este zăcământul de zece miliarde de euro de la Budureasa. Ofiţerii acoperiţi de la Parchet vorbesc cu omologii lor de la Tribunal şi se pun de acord - mandatul de arestare este sub masă", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

Vîntu a încercat să demonteze toate acuzaţiile Parchetului şi a susţinut că Societatea Petromservice, la care el nu avea nicio funcţie, a fost falimentată de salariaţii ei.

"Eu sunt motivul acestei adunări", şi-a început Vântu declaraţia.

"În primul rând, Petromservice a fost falimentată de salariaţii ei, nu de Vîntu, Luca sau ceilalţi din boxă. Sfătuiţi de un avocat, zeci de mii de salariaţi au acţionat în judecată Societatea Petromservice, de aceea nu a mai putut funcţiona şi a fost nevoită să solicite falimentul, care a fost declarat de o instanţă de judecată", a spus Vîntu.

El a susţinut că nu a încasat "nici cinci bani" de la Petromservice iar afirmaţia că ar fi fost consilier economic la această societate "nu este o descoperire a Parchetului", deoarece el a făcut această afirmaţie "în glumă", de mai multe ori, în public.

Vîntu a mai spus că dacă susţinerile Parchetului ar fi adevărate, directorul OMV austriac ar trebui să fie arestat, deoarece a cumpărat acţiuni de la companie la alt preţ decât cel al bursei.

"Aceasta este regula. Preţul acţiunilor diferă dacă se cumpără în număr mic de la bursă sau dacă se achiziţionează procente mari prin alte metode. Nu se pot cumpăra acţiuni de la bursă de către cineva decât prin nişte intermediari iar acea persoană trebuie să fie agreată de un consiliu naţional al valorilor mobiliare", a încercat Vîntu să demonteze acuzaţiile Parchetului privind infracţiuni economice transfrontaliere.

"Se poate să plec acasă, se poate să mă duc în arest, dar în acest caz ştiu de ce şi o să iau justiţia în mâinile mele", şi-a încheiat Vîntu cuvântul.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, pe 8 noiembrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, a liderului de sindicat Liviu Luca şi a altor opt persoane, într-un dosar în care sunt acuzaţi de procurorii Parchetului General că au falimentat controlat compania Petromservice.

Celelalte persoane arestate de TB şi eliberate de judecătorii CAB sunt: Octavian Ţurcan, Gheorghe Şupeală, Sorin Mihai, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Zizi Anagnostopol, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohâlţeanu.

Procurorii susţin că cele zece persoane au falimentat compania Petromservice SA, căreia i-au produs un prejudiciu de 83.163.165 euro, fiind afectaţi 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, din cauza unor activităţi frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor.

"Din ansamblul probelor administrate până în prezent a mai rezultat că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, cu banii Petrom Service SA, a unor acţiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real. În acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul Petrom Service SA, prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile personale sau ale unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) şi S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro)", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Anchetatorii au instituit sechestru asigurător asupra a aproximativ 81 de imobile (46 terenuri intravilane şi extravilane, cinci apartamente, clădiri cu destinaţie de hotel, restaurante, alte spaţii comerciale, un bloc de opt etaje, autoturisme, ambarcaţiuni, conturi bancare), în vederea recuperării prejudiciului de 83 de milioane de euro produs prin falimentarea Petromservice



  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota!
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.