Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?

Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

Acorduri monetare între China și Brazilia

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 22:59
Economic - Aneta Palincas


Anunțat încă de anul trecut, acordul valutar swap încheiat  între China și Brazilia are drept scop protejarea schimburilor bilaterale  comerciale , indiferent de crizele finaciare globale.

Astfel, băncile centrale din cele două țări vor putea schimba monedele locale în valoare de până la 190 miliarde  de yuani sau 60 de miliarde de  Reali (echivalentul a 30 miliarde de dolari  sau  20 de miliarde de lire sterline).

Brazilia este unul din principalii parteneri comerciali ai Chinei, cea de-a doua economie ca mărime din lume, acordul semnat între cele două țări având loc la summit-ul BRICS(Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), care  a avut loc la Durban, Africa de Sud.

Schimburile comerciale dintre China și Brazilia a atins un maxim în 2012, de circa 75 miliarde de dolari , minereul de fier și produsele de soia fiind cerute în Cina iar produsele fabricate în China având căutare tot mai mare pe piețele braziliene.

China a mai semnat un acord swap cu Australia pentru promovarea comerțului bilateral și a investițiilor cu o valoare de circa 30 miliarde dolari și dorește să semneze asemenea pacturi și cu Japonia și Hong Kong.

După cum se știe, China a propus ca moneda sa națională , yuanul, sa devina monedă alternativă a dolarului pentru rezerva monetară globală.   • Currently 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota! Nota curentă: 5.0
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.