Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?

Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

Procesul Magnițki a început

Duminică, 24 Martie 2013, ora 23:11
Editorial - Aneta Palincas


Procesul  Magnițki  a început

Controversatul proces al avocatului rus Serghei Magnițki care a decedat în arest preventiv în 2009, a fost suspendat la scurt timp după începerea lui, familia acuzând procesul ca fiind o batjocură la adresa justiției. Avocatul din oficiu numit de stat a fost respins de familia avocatului decedat , care a îndrăznit să acuze oficialii ruși de fraudă fiscală. Avocatul din oficiu a declarat că nu a avut timp să studieze acuzațiile și nu a avut acces la anumite documente, plângerile sale nefiind luate în seamă de judecători care au amânat procesul pentru data de 27 martie.

Decesul avocatului la doar 37 de ani , a fost pus pe seama unei pancreatite declanșate pe când se afla în arest preventiv, familia negând cu vehemență această cauză, ea spunând că avocatul a fost bătut crunt și nu a primit îngrijirile medicale necesare.

Cazul de fraudă pe care îl ancheta avocatul se referea la un presupus furt a aproape 230 milioane de dolari de către unii funcționari din cadrul ministerului de interne, care au depus declarații false de impozit pe profit, după ce au sechestrat documente foarte importante de la Hermitage Capital.

Cazul Hermitage Capital a ridicat numeroase semne de întrebare la timpul respectiv, chiar avocatul Magnițki și seful său, Bill Browder fiind acuzați de evaziune fiscală, cazul ducând la răcirea relațiilor dintre Rusia și Statele Unite , care acuză implicarea  oficialilor ruși în moartea avocatului.  • Currently 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota! Nota curentă: 5.0
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.