Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?

Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

O ţară bogată din care s-a tot furat-România. Până când?

Duminică, 08 Februarie 2015, ora 17:39
Editorial - Aneta Palincas


O ţară bogată din care s-a tot furat-România. Până când?

“Munții noștri aur poartă,
Noi cerșim din poartă-n poartă.”
De-am închide-a Țării poartă,
Alții ne-ar cerși la Poartă!

Însă Hoții-s chiar din Țara
Trădători la cei de-afară!
Doamne Iartă-i! Ești în Drept!
Însă Du-i hăt în deșert!

 

Aceste versuri ale lui Octavian Goga îmi vin în minte de ceva timp atunci când văd pe toate canalele de ştiri breaknews-urile care anunţă inculparea sau arestarea unui nou om politic sau afacerist.

Pot să spun însă că niciunul din numele care astăzi constituie subiecte de știri nu este pentru mine un șoc. De ce ?

Fiindcă nivelul de hoție la care s-a ajuns în țara aceasta de 25 de ani, averile monstruoase și luxul înfățișat cu atâta obrăznicie de afaceriștii și oamenii politici, au ajuns să facă din noi, oamenii de rând ai acestei țări,  niște simpli spectatori, apatici, mulțumiți că încă avem un job, că suntem sănătoși sau că ne permitem din când în când un concediu.

Viața noastră, a populației care plătește taxe și impozite, stă sub semnul resemnării, fiindcă am trăit timp de 25 de ani într-o țară condusă de aceiași oameni, politicieni corupți din diferite partide, într-o țară în care valoarea, respectul și inteligența puse în slujba semenilor nu înseamnă nimic.

Sumele vehiculate a fi fost primite drept mită, sumele cu care statul a fost păgubit, acele milioane de euro, sunt banii care ar fi trebuit investiți în bunăstarea acestei țări.

Cum oare au reușit oamenii politici și afaceriștii să adune averi fabuloase când majoritatea populației acestei țări trăiește sub pragul sărăciei?

Răspunsul a fost sub ochii noștri mereu-mită, înșelăciuni, contracte păguboase pentru stat,trafic de influență, afaceri ilegale.

Se gândește vreun politician la binele acestei țări, la oamenii care trăiesc din salariul minim pe economie, la pensionarii care nu au bani nici pentru medicamente, la sistemul sanitar si cel de educație, la șomeri?

Nu, politicienii noștri se gândesc cum să manevreze legile astfel încât să le crească averile, să aibă profituri cât mai mari.

Și dacă cineva are impresia că justiția a început în sfârșit să își facă treaba, eu întreb:Unde a fost justiția timp de 25 de ani?

Cum oare s-a trezit justiția acum, precum „Frumoasa din pădurea adormită”și la sărutul cărui prinț?

Aceste acțiuni pline de avânt justițiar nu sunt pentru mine decât povești de adormit copii.

Ceea ce se întâmplă zilele acestea nu este decât o vendetă, o reglare de conturi.

Nu înseamnă că aplicarea acum a  legii nu este ceva bun. Mie mi se pare corect ca legea și dreptatea să funcționeze în fiecare zi, pentru toți, deci ce se întâmplă acum este normalitatea.

Pe mine m-ar bucura ca toate averile ilicite, toate sumele de bani primite drept șpagă, să fie confiscate cât mai repede, să ajungă acolo unde timp de 25 de ani nu au fost investiți bani- în sănătate, în învățământ, în infrastructură, în protecția socială, în economie.

Tare mi-e teamă, însă, că după 2-3 ani de închisoare, toți acești politicieni și afaceriști care sunt zilele acestea anchetați, se vor putea bucura de averile acumulate nestingheriți, vor face politică și afaceri în continuare, că doar și-au ispășit pedeapsa, deci tot acest foc de paie nu va fi decât atât-un foc de paie.

Aceasta este România noastră și iertați-mă dacă spun că sunt unul din românii care nu mai are nicio speranță de bine, care nu mai crede că putem lăsa copiilor noștri o țară curată și bogată.

Și iar îmi vin în minte niște versuri:

 

„Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”  • Currently 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota! Nota curentă: 5.0
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.