Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?





Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

Franţa refuzǎ vizele de muncǎ pentru absolvenţii strǎini

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 08:30
Externe - Aneta Palincas


Franţa refuzǎ vizele de muncǎ pentru absolvenţii strǎini

În  urma unei note semnate de Ministrul de Interne Claude Guéant , mulţi absolvenţi străini din Franţa şi-au văzut recent cererile de permise de muncă  respinse şi cǎ trebuie sǎ plece din ţarǎ.

Memo-ul lui  Guéant ia act de faptul că "impactul crizei economice severe pentru ocuparea forţei de muncă ... implică o reducere a fluxului" de străini cu diplome franceze în forţa de muncă franceză.

Prin urmare, cererile au fost supuse la ceea ce  avocatul imigraţiei franceze Stéphane Halimi spune "mult mai mare rigoare" în procesul de selecţie. "De la  circulara din 31 mai, este mult mai dificil pentru un student străin, cu o diploma de absolvire  franceză  sǎ obţinǎ un permis de muncă", a declarat Halimi pentru FRANŢA 24. "Chiar trebuie să dovedească faptul că există o lipsă de acest tip de candidat pe piaţa forţei de muncă francezǎ şi întrucât înainte  a existat o anumită bunăvoinţă faţă de aceşti absolvenţi, acum o mulţime de aplicaţii pentru  viză de muncă sunt refuzate. "

Franţa ocupǎ în  prezent locul al patrulea la nivel mondial la numărul studenţilor internaţionali. Dar asta nu va mai fi valabil  dacă Franţa continuă să  aplice încetinirea ritmului de permise de muncă acordate studenţilor străini. Memo-ul are  impact asupra competitivităţii şi atractivităţii învăţământului superior din Franţa. Acesta trimite un mesaj negativ pentru studenţii străini .

"Este rău pentru reputaţia culturală şi ştiinţifică a Franţei în lume," a remarcat Sebti, un student algerian, subliniind că mai multe articole despre memo şi proteste împotriva lui  au fost publicate în presa internaţională, inclusiv în The New York Times.

Ministrul  de Interne Guéant a apărat memo-ul, spunând că "studenţii non-europeni au venit în Franţa pentru a studia şi nu pentru intra pe piaţa locurilor de muncă .... Scopul lor principal ar trebui să fie să se întoarcă acasă, astfel încât să permită ţării lor sǎ beneficieze  de abilităţile lor ".

Alţi critici ai memo-ului vǎd  o manevră politică din partea preşedintelui francez Nicolas Sarkozy ,de centru-dreapta, cu doar câteva luni înainte ca  Sarkozy sǎ candideze din nou. „Această circulară este parte a unei strategii electorale. Scopul este de  atragere a   alegătorilor faţă de extrema-dreaptǎ, precum şi a celor  care au fost afectati de şomaj şi care  cred că acest nou sistem va ajuta."



  • Currently 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota! Nota curentă: 5.0
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

3 comentarii:

  1. +1
    figo *: 2011-11-17, 08:42:30

    nu inteleg de unde ura pe acest popor francez pt noi romanii dar sunt sigur ca totul pleaca de la problema tiganilor care au infectat toata europa apoi tot ei se vaita ca sunt discriminati

  2. GRASU *: 2011-11-17, 08:48:45

    ce fata de bou are Basescu in poza asta se vede umilinta pe fata lui

  3. antonescu *: 2011-11-17, 13:49:22

    afara cu ciorile de ne-au facut de ras peste tot numai de cerist de furat stiu sa faca, cred ca nu sufera niciun popor de urma tiganilor cum sufera romania


Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.