Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?





Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

35 de supravieţuitori şi un bărbat decedat găsiţi în calele unui cargobot care venea din Belgia

Vineri, 29 August 2014, ora 12:22
Externe - Aneta Palincas


35 de supravieţuitori şi un bărbat decedat găsiţi în calele unui cargobot care venea din Belgia

Pe un cargobot sosit din Zeebruge, Belgia, au fost descoperite 35 de persoane, adulţi şi copii, care provin din India. Printre aceştia se găsea şi un bărbat decedat. Cargobotul a fost descărcat pe docurile din Tilbury şi atunci au fost auzite strigătele de ajutor ale supravieţuitorilor. 

Cele 35 de persoane au fost transportate cu ambulanţele în condiţii de maximă securitate la spital pentru o evaluare atentă, dar s-a constatat că acestea sufereau doar de hipotermie şi deshidratare , fără a fi purtătorii vreunei boli contagioase. 

James Brokenshire, ministru cu probleme de imigraţie şi securitate, a declarat: "Noi ştim că bandele criminale sunt implicate în ceea ce poate fi numit comerţ brutal de vieţi omeneşti, de asemenea, ştim că migraţia ilegală este o problemă la nivel european. Acesta este motivul pentru care lucrăm îndeaproape şi în colaborare cu autorităţile de aplicare a legii şi portuare, din ţările vecine, pentru a viza reţelele criminale”. 

Autorităţile au declarat  pentru BBC că este important să se ajungă la cauzele reale care determină atât de mulţi oameni să îşi părăsească ţara şi să îşi rişte vieţile călătorind în condiţii inumane, distanţe uriaşe, doar pentru a ajunge în Marea Britanie sau alte ţări din Europa, iar aceste cauze trebuie căutate în ţările din care aceşti oameni provin.  

Potrivit autorităţilor  de Frontieră din Marea Britanie, numărul de "încercări clandestine de intrare ilegală" de oameni prin porturile din Belgia şi Franţa au crescut anul trecut de la 11.000  la 18.000 în ultimele 12 luni, se arată într-un articol BBC News. 

Cel mai frecvent mod de a încerca o trecere ilegală peste graniţă este cu ajutorul camioanelor, dar şi în aceste cazuri au existat incidente soldate cu morţi. Astfel, în iunie 2000, autorităţile au descoperit  58 de persoane decedate prin sufocare care proveneau din China, trupurile lor fiind găsite în partea din spate a unui camion de contrabandă  în Dover pe un feribot care venea tot din  Zeebrugge. 



  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota!
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.