Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?





Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 09:33
Social - Mihaela Vasile


Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Astazi, Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Aceasta sarbatoare are la origine simpla aniversare anuala a sfintirii unei bisericii a Sfantului Arhanghel Mihail (biserica ridicata la termele lui Arcadius din Constantinopol). Astfel, ea apare in cele mai vechi sinaxare ca fiind sarbatoarea numai a Sfantului Arhanghel Mihail. Mai tarziu, ea devine sarbatoare comuna a tuturor Sfintilor Ingeri. Aceasta zi este una speciala si pentru ca numarul 8 este simbolul vietii vesnice, iar noIembrie este a noua luna de la creatie, care s-a savarsit in luna martie, ca un simbol al celor noua cete ingeresti.                                                                                               

Sfantul Arhanghel Mihail:

In limba ebraica numele sau inseamna” Cine este ca Dumnezeu?. El este cel care “striga”:  “Sa luam aminte noi, care suntem fapturi, ce a patit Lucifer, cel care era cu noi: cel care era lumina, acum intuneric s-a facut. Ca cine e ca Dumnezeu?” si asa s-a intocmit soborul, adica adunarea si unirea tuturor ingerilor. Conform Sfintei Scripturi, toti mortii vor iesi din morminte la glasul trambitei Sfantului Arhanghel Mihail. Acesta poarta cheile Raiului, este un vrednic luptator impotriva diavolului si vegheaza la capataiul celor bolnavi.

Se spune ca daca acestora le este dat sa moara, Arhanghelul Mihail  sta la la capul lor in partea dreapta, iar daca le e dat sa traiasca  le sta la picioare.

Sfantul Arhanghel Gavriil:

Potrivit credintei, Arhanghelul Gavriil este cel care, trimis de Dumnezeu, i-a dat vestea Fecioarei Maria de taina intruparii Domnului si tot el a adus lui Ioachim si Ana vestea zamislirii Maicii Domnului.

In limba ebraica Gavriil inseamna “barbat - Dumnezeu”. Numele sau contine concentrate vestea ca Dumnezeu se va face barbat, ca va  asuma firea omeneasca. Sfantul Gavriil ocroteste pe fecioare, acopera pe mame, pazeste pe prunci, duce rugile la Dumnezeu si aduce inapoi implinirea cererilor.

In numele redactiei, urez tuturor celor care poarta numele Sfintilor  Mihail si Gavril un sincer:

LA MULTI ANI!



  • Currently 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota! Nota curentă: 5.0
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

1 comentariu:

  1. +1
    oprea *: 2012-11-08, 17:50:29

    la multi ani la toti ce au nume de sfinti


Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.