Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?





Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

Serie A - Juve revine şi scoate un egal la Napoli consolidându-şi poziţia de lider al Italiei

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 08:10
Sport - Marian STANCU


Serie A - Juve revine şi scoate un egal la Napoli consolidându-şi poziţia de lider al Italiei

Juventus Torino revine de la 2-0 şi respectiv 3-1 pentru a smulge un egal 3-3(Hamsik 23`, Pandev 40`, 68`/ Matri 48`, Estigarribia  72`, Pepe 79`) pe San Paolo cu Napoli într-un meci alert şi plin de suspans.

 Aseară, într-o partidă ce fusese reprogramată ca urmare a inundaţiilor din Italia, bătrâna doamnă a întâlnit Napoli într-un meci între două echipe în formă şi care promiteau a face spectacol. Şi într-adevăr partida a fost cu mult diferită faţă de ceea ce se crede despre meciurile din Italia unde echipele se blochează tactic reciproc până la anihilare.

Într-un meci superb, cu o dominare teritorială ca posesie din partea lui Juve, dar fără a pune în mare pericol poarta adversă în prima repriză, Napoli a reuşit să intre în avantaj la pauză 2-0 lovind o dată în min. 24 la o centrare din lovitură liberă trimisă de Maggio, care l-a găsit pe Hamsik într-o poziţie nesemnalizată de off-side, apoi cu 5 minute înainte de pauză Pandev face 2-0 profitând de o degajare greşită a lui Pirlo când mingea ricoşată din Maggio a ajuns la macedoneanul care a şutat plasat de pe dreapta, din întoarcere, în colţul lung pe lângă Bufon ieşit în întâmpinare. Tot în prima repriză, Napoli a ratat un penalty în min. 14 prin slovacul Hamsik,care iniţial marcase dar a fost pus să repete lovitura după ce Gokhan Inler intrase în suprafaţa de pedeapsă. Torinezii nu au renunţat însă la luptă şi imediat după pauză au redus din diferenţă prin Matri găsit singur în careu cu o pasă de fineţe pe culoar a lui Vidal care a pus pe picior greşit defensiva napoletană. Pandev, omul meciului pentru Napoli, face dubla şi duce scorul la 3-1 în min. 68 cu o execuţie spectaculoasă din întorcere profitând şi de indecizia lui Bonucci.

Juve şi-a văzut în continuare de treabă cu jocul său de posesie adus la Torino de noul antrenor Antonio Conte, care îşi bazează tactica pe un mijloc solid ţinut în spate de Pirlo, Pepe, Vidal şi Marchisio suspendat şi înlocuit aseară cu Estigarribia, şi când puţini se mai aşteptau la o nouă revenire a bătrânei doamne, după 4 minute, Estigarribia reduce avantajul gazdelor la un singur gol cu o reluare simplă pe sub portarul De Sanctis ieşit să blocheze centrarea venită de pe dreapta de la Vucinic şi prelungită de Matri către paraguayan. Puţin mai târziu, în min. 79, impresionantul Pepe face o incursiune perpendiculară spre poartă, trecând în dribling prin apărarea gazdelor şi şutează plasat în colţul din stânga al lui De Sanctis spre disperarea fanilor napoletani, acesta fiind ce-l de-al 3-lea meci consecutiv în care Pepe înscrie şi rămâne golgheter pentru Juve cu 7 goluri în acest sezon.

Juventus scoate aşadar un punct ce părea la un moment dat o iluzie şi rămâne neînvinsă în Serie A şi totodată lider cu 26 de puncte, fiind urmată la scurtă distanţă de AC Milan şi Udinese, ambele cu 24 de puncte. Juve oferă astfel fanilor încă o dată speranţa că a renăscut după scandalul Calciopoli şi că este în sfârşit sezonul în care şi-a regăsit cheia succesului, după numeroasele schimbări de la club de la începutul sezonului. De la revenirea în Serie A Juventus a mai avut starturi bune de campionat însă de data asta echipa arată mai solid şi lucrurile par că se îndreaptă într-o direcţie bună, dar asta numai timpul o va dovedi.

  



  • Currently 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota! Nota curentă: 5.0
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

5 comentarii:

  1. +2
    leu *: 2011-11-30, 08:27:59

    Pacat pentru publicul din Napoli de cate ori vad un meci cu Napoli ma gandesc ce era pe Oblemenco la marile meciuri ale craiovei noastre defuncte

  2. cu stiinta pana la moarte *: 2011-11-30, 13:56:01

    pai sa sti ca Napoli are ceva din Craiova noastra

  3. +1
    CSM *: 2011-11-30, 14:11:55

    Frumos articolul

  4. +2
    del piero *: 2011-11-30, 14:44:30

    Forza Juve!!!...hai cu titlu anu asta. Champions League nu mai e la fel fara voi. Conte nu uita cu cine ai jucat si baga-l pe idolul nostru Del Piero=love forever

  5. jos gheara de pe craiova *: 2011-11-30, 19:29:23

    cu mitica si sandu la puscarie


Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.