zdo.roActualitate

Sărbătoare la Grădiniţa cu P.P. "Nicolae Romanescu" din Craiova

Ioana Popescu - - 2017-12-05

Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Nicolae Romanescu’’ Craiova  aniversează  MIERCURI,  06.12.2017, 16 ani de când a primit acest nume. Cu această ocazie, începând cu ora 09 30, se desfăşoară o serie de activităţi, în care au fost implicaţi preşcolarii, părinţii şi parteneri din alte instituţii de stat şi de învăţământ din judeţ .
    Activităţile cuprind Expoziţia – Concurs Interjudeţeană avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj „Fantezie şi culoare în prag de sărbătoare”,  un program artistic „Vă fie inima senină, Moş Nicolae să vină!” în care sunt implicaţi preşcolarii grădiniţei, începând cu ora 09 30, precum şi un simpozion interjudeţean „Magia sărbătorilor de iarnă”, începând cu ora 14 30. Activităţile se vor încheia cu un spectacol oferit de Steaua Sudului. La activităţi participă inspectori şcolari, administratorul oraşului Craiova, reprezentanţi ai: Consiliului local, Muzeului de Etnografie şi Folclor, Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”,  Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” , precum şi colaboratori ai altor unităţi de învăţământ din oraşul Craiova.
Activitatea este organizată în scopul dezvoltării şi cultivării capacităţilor de a comunica prin versuri, cântece, forme şi culori, dezvoltării expresivităţii artistice, pentru a aduce o rază de lumină în viaţa noastră într-o sărbătoare a purităţii şi copilăriei. Copiii îşi vor satisface nevoia de autoafirmare, de trăire a reuşitei şi, mai ales, vor persevera pentru atingerea obiectivelor propuse. Se urmăreşte de asemenea descoperirea şi promovarea copiilor cu aptitudini artistice şi artistico-plastice, precum și valorificarea în mod creativ a deșeurilor reutilizabile. În felul acesta contribuim la dezvoltarea personalității celor mici în context global, în sens durabil.
Momentul ales pentru acest spectacol şi concurs este cum nu se poate mai bun tocmai prin faptul că cei mici, obișnuiți să primească foarte mult în această perioadă, prin materialele de lucru alese, vor învăța să dea ceva în schimb, să transmită grija pentru mediu, utilizarea resurselor în mod responsabil.

Articol salvat de pe zdo.ro. Acest articol este proprietatea zdo.ro şi nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.