zdo.roActualitate

Centenarul Marii Uniri la Grădiniţa cu Program Prelungit "Nicolae Romanescu" Craiova

Ioana Popescu - - 2018-12-03

Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Nicolae Romanescu’’, Craiova,  a celebrat Centenarul Marii Uniri, în perioada 26- 29 noiembrie 2018,  printr-o serie de activităţi, în care au fost implicaţi sub indrumarea cadrelor didactice, preşcolarii celor 10 grupe și părinții acestora.

În fiecare zi a perioadei menționate, s-au desfăşurat momente dedicate aniversării celor 100 de ani de istorie românească.

 

 Luni, 26 noiembrie 2018, în sala de festivități a grădiniței, a avut loc  activitatea  „Să învățăm despre UNIRE!”– prezentare PPT, la care au participat preșcolarii grupelor mari;

Marți, 27 noiembrie 2018,  „Un stejar- O MĂRTURIE, pentru 100 de ani de istorie a ECO- Grădiniței Nicolae Romanescu” – activitate de plantare la care au participat 100 de preșcolari din cele 10 grupe ale grădiniței – paradă de costume populare, intonarea imnului național, înălțare de baloane și expoziție florală;

Miercuri, 28 noiembrie 2018, s-a desfășuarat activitatea „Fantezie și creativitate de CENTENAR...!” – colaj, pictură, desen; ateliere cu toți preșcolarii, în vederea realizării unei expoziții;

Joi, 29 noiembrie 2018 „100 DE GÂNDURI.... PENTRU 100 DE ANI ÎN ROMÂNIA MEA!” – EXPOZIȚIE LOCALĂ,  cu 100 de lucrări realizate de preșcolari în echipe și grupuri, 100 de memorii fotografice din țara mea și 100 de urări pentru România, ale părinților și copiilor, la ceas aniversar... .

          Scopul pentru care s-a organizat desfășurarea acestor momente, este cunoașterea şi respectarea valorilor fundamentale ale istoriei şi culturii naţionale, înţelegerea că Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai valoroasă a istoriei româneşti și conştientizarea că aceasta reprezintă fapta istorică a întregii noastre naţiuni.

          Fiecare activitate a fost selectată cu atenție și proiectată cu responsabiltate, dăruire și implicare, în vederea organizării unor momente speciale, care să marcheze bucuria aniversării evenimentelor istorice din anul 1918, când toate provinciile locuite de români s-au unit și împreună am format ROMÂNIA.

           De asemenea, ca de fiecare dată, de Sărbătoarea Sfântului Nicolae sau în apropierea acestei zile, avem bucuria de a organiza ziua gradinitei noastre, prilej emoționant al revederii cu oameni cărora le purtăm o deosebită considerație . MIERCURI,  05 decembrie 2018, vom aniversa 17 ani de când am primit numele ce ne reprezintă și azi, unitatea de învățământ.  Cu acest prilej,  se desfăşoară o serie de activităţi, în care au fost implicaţi preşcolarii, părinţii şi parteneri din alte instituţii de stat şi de învăţământ.

Între orele 900 - 1000  începem cu vizitarea grădiniței și vernisajul expoziţiei – concurs interjudețean, avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj „Fantezie şi culoare în prag de sărbătoare”, ediția a II-a. Urmează în intervalul acestei ore deschiderea târgului caritabil cu produse alimentare tradiționale și decorațiuni. Acțiunea se numește „O mână întinsă, o mână salvată!” .

Continuăm în intervalul 1000 - 1100 cu manifestări la nivelul grădiniței (în sala de festivități), unde vor fi premiaţi foştii preşcolari ai grupelor mari din anul şcolar 2017 – 2018, moment pe care l-am numit „Cuvântul invitaţilor”, urmat de un program artistic intitulat „Grădinița Nicolae Romanescu- la ceas aniversar - în an centenar al Marii Uniri”, care implică preșcolarii celor 10 grupe. Grupele mici A, B, C partcipă cu parada costumelor populare, grupele mijlocii A, B, C, vor păși pe scenă cu recitări din folclor, iar grupele mari A, B, C, D vor prezenta câte un dans popular.

 Între orele 1100 -  1200  vor fi evaluate lucrările din cadrul expoziţiei – concurs „Fantezie şi culoare în prag de sărbătoare”, după care vom încheia cu simpozionul interjudeţean „Magia sărbătorilor de iarnă”, care se va desfăşura în intervalul orar 1200- 14 00.  

La aceste activități am invitat pentru a ne fi alături reprezentanți ai ISJ Dolj,  Casei Corpului Didactic Dolj, Consiliului Local, Poliției Locale, administratorul oraşului Craiova, directori și cadre didactice din alte unităţi de învăţământ, ce ne sunt colaboratori în cadrul parteneriatului educational.

Activitatea este organizată în scopul dezvoltării şi cultivării capacităţilor de a comunica prin versuri, cântece și dansuri, adaptând comportamentul la cerințele impuse de mimică și gestică; dezvoltării expresivităţii artistice; conștientizării semnificației evenimentelor și obiceiurilor româneștii; descoperirii şi promovării preșcolarilor cu aptitudini artistice şi artistico-plastice.

 Copiii îşi vor satisface nevoia de autoafirmare, de trăire a reuşitei şi, mai ales, vor persevera pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Articol salvat de pe zdo.ro. Acest articol este proprietatea zdo.ro şi nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.