zdo.roActualitate

Proiect Erasmus + implementat la Grădiniţa cu P.P. „Tudor Vladimirescu” Craiova

Ioana Popescu - - 2019-10-16

Cadrele didactice ale Grădiniţei cu Program Prelungit „Tudor Vladimirescu” Craiova au participat în perioada 03-09.10.2019 la cursul de formare “Spice up formal education! – Non-formal education to improve the learners motivation” care s-a deafăşurat în Senglea, Malta.

În cele 7 zile de curs, profesorii au învăţat cum să folosească metodele nonformale în educaţia formală pentru a creşte gradul de participare, cooperare şi creativitate în activităţile cu preşcolarii. Aceasta este prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus + “Elemente de inovaţie şi non-formal pentru motivare, la Grădiniţa Tudor Vladimirescu” care se derulează în perioada 01.07.2019 – 30.06.2020 şi are ca scop creşterea accesului la educaţie şi îngrijire de calitate a copiilor preşcolari.

A doua mobilitate se va desfăşura sub forma de misiune de observare – Job-Shadowing, în  şcoli din Spania, iar ultima mobilitate se va desfăşura în perioada 26 aprilie – 04 mai 2020, în Portugalia – Caldas de Rainha, prin participarea a 4 cadre didactice la cursul de formare “Vitamin C boosts education! – coaching, the non-formal education method to bring the best from your learners”.

„Beneficiarii proiectului sunt 23 de cadre didactice din grădiniţă, 320 de preşcolari, părinţi, membri ai comunităţii locale, instituţiile partenere. Iniţierea proiectului a avut ca argumente motivaţia scăzută a factorilor educaţionali, cauzată la copii de insuficiente activităţi interactive şi atractive, adecvate noilor generaţii cu capacitate de concentrare mică, la părinţi de lipsa de timp şi de atractivitate a activităţii cu copiii, iar la profesori de birocraţie şi de impunerea a numeroase schimbări în educaţie fără a fi susţinute prin formare. Prin derularea proiectului, ne-am propus, nu mărirea cantităţii activităţilor, ci sporirea calităţii lor prin formarea gândirii critice şi reflexive, pornind de la exerciţiul comparării unor sisteme diferite de educaţie, în context european.”  a declarat profesor Neţoiu Anda Maria, director al Grădiniţei cu P.P. „Tudor Vladimirescu” Craiova.

„În cadrul activităţilor de educaţie nonformală desfăşurate la curs, a fost încurajat lucrul în echipă astfel încât să cooperăm şi să împărtăşim experienţe, să ascultăm activ opiniile celor din jur şi să găsim modalităţi interactive şi creative de a ne prezenta rezultatele. Am încercat să folosesc şi eu în activitatea de la grupă  unele dintre metodele  pe care le-am învăţat la curs. Copiii au intrat foarte repede în joc şi au fost încântaţi de aceste metode distractive prin care au putut interacţiona cu colegii." a spus Puiu Georgeta,  profesor învăţământ preşcolar.

Pe toată durata proiectului vor fi organizate activităţi de promovare şi diseminare, prin care rezultatele proiectului vor fi cunoscute la nivel local, judeţean, naţional şi internaţional.

 

Articol salvat de pe zdo.ro. Acest articol este proprietatea zdo.ro şi nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.