zdo.roActualitate

România, în stare de urgență din cauza coronavirusului

- - 2020-03-22

Noile restricții impuse de autorități în România, aflată din 14 martie în stare de urgență din cauza coronavirusului, intră în vigoare etapizat, începând de duminică seară de la ora 22.00. Astfel, de la această oră mall-urile rămân închise și se suspendă activitatea în cabinetele de stomatologie. Restricțiile de circulație în afara locuinței vor intra în vigoare de luni, 23 martie, ora 22.00.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă seara o serie de restricții de circulație care, chiar dacă au caracter de recomandare, trebuie considerate ca fiind "obligatorii”, după cum a precizat Raed Arafat. Astfel, între orele 6 dimineața și 10 seara, se "recomandă” ca în afara locuinței casei să se facă pentru o serie restrânsă de motive, printre care mersul la serviciu, cumpărarea de produse, inclusiv pentru animale de companie, sau îngrijirea persoanelor în vârstă. Ministrul a precizat, de asemenea, că trebuie evitată formarea de grupuri mai mari de trei persoane care nu locuiesc împreună.

Aceste restricții - prevăzute de Ordonanța militară nr. 2 - vor intra în vigoare de luni, de la ora 22.00.

De duminică seară, însă, de la ora 22.00, vor intra în vigoare alte măsuri dispuse prin același act normativ, precum închiderea mall-urilor, suspendarea activității cabinetelor stomatologice și interzicerea intrării în România, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor.

 

Ordonanţa militară a fost publicată sâmbătă noapte în Monitorul Oficial.

Articol salvat de pe zdo.ro. Acest articol este proprietatea zdo.ro şi nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.