zdo.roActualitate

”Învață afară cu plăcere! ” – un proiect european de succes

Ioana Popescu - - 2021-03-05

Asociația Dominou Craiova a implementat, de-a lungul timpului,  numeroase proiecte de voluntariat prin programele Erasmus +.

Proiectul ESC ”Învață afară cu plăcere!”, finanțat de Uniunea Europeană, se va desfășura în perioada martie-august 2021 și martie- august 2022 și are ca scop creșterea numărului activităților outdoor pentru preșcolari oferite de grădinițe pentru comunitatea locală din Craiova prin amenajarea unui spatiu adecvat și atractiv.

11 voluntari din Turcia si Georgia vor  lucra câte 3 zile pe săptamănă, 4/5 ore pe zi, pentru amenajarea curților a numeroase  grădinițe din Craiova pentru activități outdoor cu prescolarii, prin realizarea de lucrări creative din materiale reciclabile.

Echipele de voluntari vor desfășura diferite activități: vor utiliza materiale reciclabile pentru decorațiuni outdoor și pentru organizarea unei parade din costume realizate din materiale reciclabile, vor planta pomi, flori, vor realiza sere din materialele reciclate, vor amenaja curtea, vor desfășura activități nonformale cu copiii.

Doamna Șerban Ana, manager de proiect, ne-a împărtășit: ”Prin acest proiect ne propunem să tragem un semnal de alarmă în rândul instituțiilor de învățământ preșcolar asupra importanței și necesității educației nonformale de tip outdoor. Ne vom adresa unui numar de 18 grădinițe de-a lungul celor două stagii de desfașurare a proiectului, vizând amenajarea spațiilor în aer liber pentru facilitarea desfășurării în condiții optime a activităților outdoor. De asemenea, cadrele didactice se vor bucura de un ghid metodologic realizat în sprijinul organizarii activităților cu copiii în aer liber.”

Articol salvat de pe zdo.ro. Acest articol este proprietatea zdo.ro şi nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.