zdo.roActualitate

Grădinița de vară cu voluntari internaționali

Ioana Popescu - - 2021-07-30

Vacanța de vară reprezintă o mare bucurie pentru copii, dar, în același timp, și o mare provocare pentru părinți. Cea mai bună și recomandată metodă de relaxare pentru cei mici este ”relaxarea activă”.

Cadrele didactice de la Grădinița cu P.P. ”Tudor Vladimirescu” Craiova, au desfășurat, în luna iulie, programul ”Grădinița de vară”, în colaborare cu voluntarii  Asociației Dominou Craiova, în cadrul proiectului internațional ESC ”Învață afară cu plăcere!”


Scopul proiectului a fost de a amenaja un spațiu din curtea grădiniței necesar desfășurării activităților outdoor cu preșcolarii, într-o manieră creativă, recreativă și educativă.


11 voluntari energici, din Turcia și Georgia, au amenajat curtea Grădiniței ”Tudor Vladimirescu” Craiova prin realizarea de lucrări creative din materiale reciclabile.

De asemenea, ei au desfășurat, cu sprijinul cadrelor didactice, activități outdoor cu preșcolarii și un concurs cu lucrări realizate de copii din materiale reciclabile.

Activitățile din proiect, în parteneriat cu voluntarii, s-au desfășurat în zilele de miercuri, joi și vineri, ale fiecărei săptămâni din luna iulie, în programul de dimineață, între orele 9.00 – 12.00.


Dăogariu Georgeta, coordonatorul proiectului la nivelul unității, a precizat: ”Succesul proiectului s-a datorat implicării cadrelor didactice în organizarea activităților, creativității voluntarilor, dar și a părinților care au adus numeroase materiale: tamburi de lemn pentru măsuțe, paleți pentru realizarea unei căsuțe și băncuțe, pensule și vopsea, pietre mari și mici pe care voluntarii le-au pictat cu preșcolarii și au decorat rondurile de flori, butuci de lemn pentru măsuțe și scăunele. Cadrele didactice, dar și preșcolarii, au avut posibilitatea de a exersa abilitățile de comunicare într-o limbă străină. La sfârșitul proiectului, am organizat o activitate interculturală, în care tinerii voluntari au gustat din preparatele tradiționale și au primit mici suveniruri care să le amintească de perioada petrecută în țara noastră.”

Articol salvat de pe zdo.ro. Acest articol este proprietatea zdo.ro şi nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.