zdo.roActualitate

Activități nonformale desfășurate cu prichindeii de la Grădinița cu Program Prelungit ”Tudor Vladimirescu” Craiova

Cosmin Stan - - 2022-04-12

În cadrul proiectului educațional ”ÎI AJUTĂM SĂ CREASCĂ!”, în parteneriat cu Fundația WORLD VISION România - Biroul Zonal Dolj și Școala Gimnazială Grecești, cadrele didactice și preșcolarii de la Grupa mare A si Grupa mare de la  Grădinița cu Program Prelungit ,,Tudor Vladimirescu" Craiova, au desfășurat o activitate – excursie împreună cu preșcolarii de la Școala Gimnazială Grecești. Activitatea a fost coordonata de doamnele profesoare Dăogariu Georgeta, Puiu Georgeta, Mitruțoiu Mariana, Cîrlig Cătălina.

Activitatea s-a desfășurat marți, 12 aprilie 2022, și a avut ca obiective consolidarea capacităţii de a trăi emoţii pozitive de prietenie în momentul întâlnirii cu copiii atât din Fundația World Vision România, cât și socializarea copiii Grupelor A si B. Un alt obiectiv pe care l-au avut în vedere cadreele didactice a fost îmbunătăţirea calităţii procesului didactic prin intermediul activităţilor extracurriculare desfăşurate în parteneriat şcoală – comunitate, vizând formarea de competenţe şi abilităţi la prescolari.

Programul excursiei a constat în vizitarea obiectivului turistic din satul Cernătești ,,Cula Cernătești”, activități creative și jocuri nonformale - Diseminare Proiect Erasmus+ ,,Elemente de inovație și non-formal pentru motivare, la Grădinița Tudor Vladimirescu” 2019-1-RO01-KA101-061846. La sfarsitul activitatii Iepurasul de Paști a venit cu o surpriza pentru toți copiii, oferindu-le dulciuri.

”Preșcolarii au legat prietenii, s-au jucat împreună și au lucrat decoratiuni de Paști într-o poieniță din comuna Grecești. Copiii și-au exprimat dorința de a se mai întâlni, astfel că în anul școlar viitor vom mai organiza astfel de activități cu sprijinul domnul director al Școlii Gimnaziale Grecești, Marian Dragomir”, a precizat doamna profesor Dăogariu Georgeta.

 

Articol salvat de pe zdo.ro. Acest articol este proprietatea zdo.ro şi nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.