Sondaj:

Considerați că războiul dintre Ucraina și Rusia se va încheia în anul 2025?





Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

Proiect de solidaritate implementat de ASOCIAȚIA EDUCREATE în parteneriat cu grădinițe din Craiova

Luni, 17 Februarie 2025, ora 16:28
Actualitate - Ioana Popescu



PROIECT DE SOLIDARITATE IMPLEMENTAT DE  ASOCIAȚIA EDUCREATE ÎN PARTENERIAT CU GRĂDINIȚE DIN CRAIOVA

Scopul Asociației Educreate constă în promovarea și susținerea educației, formării și cercetării pentru facilitarea unui proces de învățare pe tot parcursul vieții cetățenilor români și străini, cu accent pe asigurarea egalității de șanse și a incluziunii persoanelor defavorizate, în scopul integrării lor pe piața muncii și dezvoltării lor ca cetățeni ai Uniunii Europene.

Asociația Educreate cooperează cu instituții precum Grădinița cu P.P. ”Tudor Vladimirescu”,  Grădinița cu P.P. ”Sf. Ana”, Grădinița cu P.P. ”Luceafarul”, Grădinița cu P.P.  ”Traian Demetrescu” , Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile”, Grădinița cu P.P.  ”Petrache Poenaru”, Grădinița cu P.P. ”Ion Creanga”, Grădinița cu P.P.  ”Piticot”, Grădinița cu P.P.  ”Phoenix” , Edu2Grow Romania, CRUM, CJRAE și are experiență în proiectul KA1 -Capitalizarea asupra părinților pozitivi în includerea socială a copiilor cu necesități speciale și în proiectul de solidaritate ESBI - Ecologie, Bunăstare, Incluziune. De asemenea, voluntarii Asociației Educreate participă în fiecare an la Ziua de Curățenie Națională din cadrul campaniei Let’s do it, Romania! pentru a crește responsabilizarea și conștientizarea localnicilor față de protecția mediului ambiant.

Proiectul ”Incluziune în mijlocul naturii„ 2023-3-RO01-ESC30-SOL-000178739,  implementat de Asociaţia Educreate cu fonduri europene prin Corpul European de Solidaritate care se derulează în perioada 01.03.2024 – 28.02.2025, reprezintă o inițiativă cu impact pozitiv asupra mediului, sănătății mentale și aintegrării sociale a copiilor cu dizabilități mintale și a copiilor refugiați din Ucraina. Acesta se bazează pe necesitatea de a adresa probleme ecologice locale și de a oferi oportunități egale pentru toți membrii comunității. Ne dorim cu tărie ca acest proiect să inspire și să servească drept model pentru dezvoltarea de inițiative similare în alte comunități din România și din întreaga lume.

Din dorinta a face o schimbare pozitivă în viața acestor grupuri vulnerabile și din convingerea că mediul natural poate avea un impact profund asupra dezvoltării lor, voluntarii  s-au oferit sa ne ajute la implementarea unui proiect despre ecologizare în rândul copiilor cu CES.

Voluntara Anastasia Rusanovschi, care este vorbitoare de limba rusă, a interacționat cu copii refugiati din Ucraina și a realizat ca ei au nevoia de-a se simti o parte din societate și acest proiect ar fi benefic, întrucât metodele nonformale, jocurile în aer liber i-ar ajuta la stabilizarea sănătății mintale și la conștientizarea ecologică de la o vârsta fragedă.

Studiile au arătat că petrecerea timpului în natură are efecte pozitive asupra sănătății mentale. Pentru copiii cu CES, aceasta poate fi o modalitate eficientă de a reduce stresul și anxietatea, de a spori stima de sine și de a dezvolta abilități sociale. Prin implicarea copiilor refugiați din Ucraina în activități ecologice comune cu comunitatea locală, dorim să promovăm solidaritatea și să facilitezăm integrarea lor în societatea românească.

Grupul țintă este alcătuit din aproximativ 150 de preșcolari (din care 50 dezavantajați - cu CES, refugiati din Ucraina, etnie romă, dezavantajați economic), cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani. 

Beneficiarii indirecti ai acestui proiect vor fi părinții și bunicii copiilor, precum și ceilalți membri ai comunității, pe care i-am invitat să se alăture inițiativei noastre și să participe la activități alături de copii și la workshop-urile noastre despre implicarea copiilor cu CES în activitățile de voluntariat pentru mediu.

”Scopul principal al proiectului nostru este de a crește conștientizarea cu privire la importanța educației ecologice și dezvoltarea abilităților necesare pentru protejarea mediului înconjurător, crescând sinergic integrarea copiilor dezavantajați.

Obiectivele noastre sunt:

Obiectivul 1 (O1): Acumularea unor cunoștințe solide în domeniul educației ecologice de către cel putin 90% din copiii din grupul țintă, adică aproximativ 135 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani de la cele 6 gradinite partenere, astfel încât să minimalizeze impactul negativ asupra mediului înconjurător. Acest obiectiv va fi atins în perioada martie-februarie 2024/2025.

Obiectivul 2 (O2): Dezvoltarea de abilități de comunicare și relaționare, creșterea stimei de sine și a incluziunii sociale pentru copiii cu CES și copiii refugiați din Ucraina din grupul de 135 de preșcolari cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani de la cele 6 grădinițe partenere, prin intermediul metodelor non-formale și organizarea a cel puțin 30 de jocuri în aer liber care să faciliteze interacțiunea și integrarea acestor copii în comunitate. Acest obiectiv va fi realizat în perioada martie-februarie 2024/2025.

Obiectivul 3 (O3): Dezvoltarea celor 8 competente-cheie Europene a celor 5 tineri din grupul de inițiativă a proiectului pentru creșterea angajabilității pe piața muncii din România prin organizarea de evenimente ecologice și prin gestionarea financiară a proiectului. Acest obiectiv va fi realizat în perioada martie-februarie 2024/2025” a declarat doamna Pătru Silvia Ana Maria, președintele Asociației Educreate.

Proiectul ”Incluziune în mijlocul naturii” sprijină obiectivul general al Corpului European de Solidaritate, concentrându-se pe îmbunătățirea calității mediului înconjurător, promovând incluziunea socială și solidaritatea ca valori esențiale pentru copiii proveniți din medii defavorizate prin jocuri, activitati artistice în aer liber prin care copiii să se simtă conectați la natură, să înțeleagă importanța protecției mediului înconjurator și să devină mai motivati, să fie activi în societatea lor și că ei au dreptul la egalitate și exprimare liberă.

 


  • Currently 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota! Nota curentă: 3.0

Alte fişiere ataşate:


Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.