Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?

Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

Războiul în Europa

Războiul în Europa
Europa, cunoscută pentru diversitatea sa culturală și istorică, a fost scena a numeroase conflicte și războaie de-a lungul secolelor. De la Războaiele Mondiale devastatoare până la tensiunile regionale și disputele teritoriale, continentul a experimentat multiple perioade de tulburări și violență. Acest articol explorează aspectele-cheie ... »

Editorial
Pandemia de coronavirus din RomâniaPandemia de coronavirus din România

Pandemia de coronavirus din România este o epidemie în curs de desfășurare pe teritoriul României cauzată de noul coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2), virus care provoacă o infecție n ... »

Editorial
ZIUA ÎN CARE AU MURIT ESTE ZIUA ÎN CARE NE-AM TREZITZIUA ÎN CARE AU MURIT ESTE ZIUA ÎN CARE NE-AM TREZIT

Nu poate descrie nimeni în cuvinte durerea fizică, chinul prin care trec cei care zac în agonie pe paturile spitalelor. Nu poate descrie nimeni în cuvinte durerea celor care au pier ... »

Editorial
O ţară bogată din care s-a tot furat-România. Până când?O ţară bogată din care s-a tot furat-România. Până când?

“Munții noștri aur poartă, Noi cerșim din poartă-n poartă.” De-am închide-a Țării poartă, Alții ne-ar cerși la Poartă! Însă Hoții-s chiar din Țara Trădători la cei de-afară! D ... »

Editorial
România, țara în care viața unui om nu valorează nimicRomânia, țara în care viața unui om nu valorează nimic

România este, probabil, singura țară din Europa în care viața unui om nu valorează mai mult de 2 bani. Expresia contemporană „te omor și te plătesc” pare a nu fi doar o ameninț ... »

Editorial
Procesul  Magnițki  a începutProcesul Magnițki a început

Controversatul proces al avocatului rus Serghei Magnițki care a decedat în arest preventiv în 2009, a fost suspendat la scurt timp după începerea lui, familia acuzând procesul ... »

Editorial
8 Martie – Ziua Femeii8 Martie – Ziua Femeii

Ziua Femeii a debutat în secolul trecut ca o miscare socială a femeilor care luptau pentru drepturile lor politice si economice. Apoi s-a transformat treptat, pentru a fi în prezent o zi & ... »

Editorial
Cât de bine ne cunoaștem orașul?Cât de bine ne cunoaștem orașul?

Partea a –IV-a   Palatul Jean Mihail-Muzeul de artă  Clădirea palatului Jean Mihail din Craiova, realizat între anii 1899 și 1907, după planurile marelui arhitect francez Pau ... »

Editorial
EFECTUL DE SERAEFECTUL DE SERA

Intr-o atmosfera din ce in ce mai poluata si intr-o lume din ce in ce mai preocupata de cursul euro, sa ne concentram putin asupra problemei numite: EFECTUL DE SERA Ca si in cazul distrugeri stratul ... »

Editorial
Tradiţii şi obiceiuri de IgnatTradiţii şi obiceiuri de Ignat

În data de 20 decembrie se sărbătoreşte ziua Sf. Ignaţie Teoforul sau, mai simplu pentru români, Ignatul. Această dată are o semnificaţie deosebită în cadrul pregătirii pentru sărbăt ... »

Editorial
Satul din oraşSatul din oraş

Situat pe malul Lacului Herăstrău, într-un decor natural deosebit, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” oferă vizitatorilor posibilitatea unei reale întoarceri în ... »

Editorial
O carte de suflet pentru sufletele îndurerateO carte de suflet pentru sufletele îndurerate

Alegerea prestigioasei reviste medicale Lancet de a publica recenzia unei cărţi pentru copii  a părut iniţial puţin surprinzătoare, dovedindu-se apoi o alegere înţeleaptă . Cartea, cu tit ... »
 

Arhiva