Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?

Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

Shell poate începe forarea în zona arctică

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 21:15
Economic - Aneta Palincas


Shell poate începe forarea în zona arctică

Compania Shell Oil a primit permisiunea să înceapă forajul exprimental în largul coastelor Alaskăi ,după ce s-au cheltuit aproximativ 2.8 miliarde dolari pe mai multe procese şi formalităţi juridice care să le permită forarea. Cei care se opun sunt inuiţii, comunitate locală veche, potrivit autorităţilor, de mii de ani, care consideră că vor fi perturbate viaţa mamiferelor marine , rutele acestora , ceea ce va duce la scăderea posibilităţilor de vânătoare a acestora.

Carnea balenelor şi a altor mamifere marine este una din principalele alimente consumate de localnici, care cunosc foarte bine ciclul migrării acestora, rutele folosite şi astfel, le pot vâna .

Compania Shell oferă , în schimb, locuri de muncă atât de necesare localnicilor, precum şi combustibilii necesari la transport, încălzirea locuinţelor , deci activitatea companiei în zonă ar fi benefică comunităţilor de inuiţi.

Cu toate că se opusese forării în zonă, după alegeri Barack Obama a permis Companiei Shell să foreze în Marea Beaufort la nord de Alaska.

Se estimează că în regiunea arctică s-ar găsi 30% din zăcămintele de gaze naturale ale lumii , nedescoperite încă şi 13% din zăcămintele de petrol , toate acestea putând asigura independenţa energetică a Statelor Unite.   • Currently 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota! Nota curentă: 5.0
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.