Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?

Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

Educaţia pentru sănătate în rândul preşcolarilor

Vineri, 27 Martie 2015, ora 00:49
Social - Ioana Moldovan


EDUCAŢIA PENTRU SĂNĂTATE ÎN RÂNDUL PREŞCOLARILOR
Ieri, preşcolarii de la Grădiniţa cu P.P. „Tudor Vladimirescu” au participat la numeroase activităţi cu tema „Mâncăm sănătos, creştem frumos!“ în cadrului proiectului educativ “Educaţia pentru sănătate în rândul preşcolarilor” realizat de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

„În ultimii ani s-a observat o scadere alarmantă a vârstei de debut a consumului de tutun. Acest lucru a determinat la nivel naţional o orientare a programelor de prevenire către vârste tot mai mici, plecându-se de la premisa că prevenirea unui fenomen este mult mai eficientă dacă se face înainte ca acel fenomen să se producă.” a declarat d-na Janina Stoica, specilist prevenire în cadrul Centrului.

D-na prof. Puiu Georgeta, cadru didactic la grădiniţa mai sus amintită, a precizat: „Acest proiect se va desfăşura în grădiniţa noastră timp de trei luni şi vor participa aproximativ 80 de preşcolari de grupa mare. Prin acesta se  urmăreşte realizarea unor activităţi interactive de informare în rândul preşcolarilor în vederea prevenirii consumului de tutun, alcool şi medicamente şi adoptăriii unui stil de viaţă sănătos. Utilitatea proiectului constă în informarea, educarea, conştientizarea preşcolarilor cu scopul de a  creşte influenţa factorilor de protecţie la vârste mici pentru  evitarea sau cel puţin întârzierea debutului consumului de alcool şi tutun.

Materialele didactice folosite la desfăşurarea acestei prime activităţi au fost adaptate vârstei şi au antrenat copiii în discuţii referitoare la respectarea unui regim alimentar sănătos. ”  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota!
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.