Sondaj:

Ați dori alipirea României cu Republica Moldova?

Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

(Reuters) - Europa se confruntă cu un termen crucial de 10 zile pentru a salva zona euro după ce au convenit să intensifice acţiunile fondului de salvare, dar recunoaşte că ar putea să apeleze la Fondul Monetar Internaţional pentru mai mult ajutor spre

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 09:19
Economic - Aneta Palincas


"Intrăm acum în perioada critică de 10 zile pentru a completa şi  a încheia  răspunsul la criza Uniunii Europene," a declarat comisarul Afacerilor Economice şi Monetare, Olli Rehn, miercuri, la întâlnirea  miniştrilor de finanţe ai UE.


Miniştrii zonei Euro au convenit marţi seara, cu privire la planurile detaliate pentru g
ǎsirea unei  pârghii la  mecanismul european de stabilitate financiară (FESF), dar nu a putut spune  cât de mult din cauza înrăutăţirii rapide a condiţiilor de piaţă , îi va determina să se uite la FMI.


 Stocurile au scăzut şi moneda euro a slăbit după ce agenţia de rating Standard & Poor a  lovit unele dintre cele mai mari  bănci din lume, cu un nivel de credit în sc
ǎdere.


Dup
ǎ doi ani de criză în Europa datoriilor suverane, investitorii  fug din zona  pieţei euro de obligaţiuni, băncile europene duc o politicǎ de  dumping a datoriei publice, bǎncile sud europene strâng depozite, toate acestea  alimentând îndoieli cu privire la supravieţuirea monedei unice.


"Suntem acum în căutarea rezolv
ǎrii unei crize financiare adevărate -  este o întrerupere amplă pe pieţele financiare", a declarat la o conferinţă din Singapore,Christian Noyer, guvernatorul Băncii Centrale a Franţei şi membru al Consiliului de conducere al Băncii Centrale Europene.
Cele 17 naţiuni din Eurogrup au adoptat planuri detaliate pentru a asigura primele 20-30 de procente  din emisiunile  de obligaţiuni noi pentru ţările care au dificultăţi de finanţare şi de a crea fonduri de co-investiţii pentru atragerea investitorilor străini de a cumpăra obligaţiuni guvernamentale din zona euro.


Ambele sisteme vor fi operaţionale până în ianuarie cu circa 250 miliarde de euro din fondul de salvare a zonei euro la dispoziţia FESF, a declarat preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker.
 Dar, cu China şi alte mari fonduri suverane care sunt precaute cu privire la a investi mai mult în datoriile din  zona euro, şeful FESF, Klaus Regling a spus că nu se aşteapt
ǎ ca investitorii să  angajeze sume importante, în următoarele zile sau săptămâni, iar el nu a putut pune o cifră privind dimensiunea finală a fondului de îndatorare.  • Currently 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota! Nota curentă: 3.0
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.