Sondaj:

Sunteți de acord ca, în anul școlar 2021-2022, activitatea să se desfășoare online?





Contact:

Telefon:
0721-693374
Fax:
0351-441372
E-mail:
redactia@zdo.ro

Divertisment:

damila

damila

Doliu național pentru migranții care și-au pierdut viața în deșertul Sahara

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 19:35
Social - Aneta Palicas


Doliu național pentru migranții care și-au pierdut viața în deșertul Sahara

Cei 92 de emigranți care ți-au pierdut viața în deșertul Sahara după ce li s-au defectat mașinile cu care încercau să ajungă în Algeria, au murit de deshidratare, cele mai multe victime fiind femei și copii.Guvernul  Nigerian  a declarat trei zile de doliu național și a prezentat condoleanțe familiilor victimelor.

Greutățile economice din Niger  și sărăcia îi fac pe foarte mulți  nigerieni să caute o viață mai bună în Algeria, Libia sau chiar Europa,pentru asta trebuind să înfrunte traversarea deșertului din nordul Nigerului,dar și posibilitatea expulzării lor înapoi în deșert de către autoritățile algeriene și libaneze, a declarat Laura Lungarotti,specialistă regională în asistența migranților a Organizației  Internaționale pentru Migrație,cu sediul central în Senegal.

 O măsură urgentă  care trebuie pusă în practică este,potrivit acesteia, crearea unor avanposturi în deșert, unde migranții pot primi hrană și apă și prim ajutor,atât cei care vor să ajungă în Algheria sau Liban cât și cei care sunt expulzați înapoi.

Este îngrijorător și numărul,din ce în ce mai mare,de femei și copii neînsoțiți care încearcă să tranziteze deșertul,aceștia căzând primii victime ale deshidratării .

 

Trebuie amintit că Nigerul, cu o populație de circa 16 milioane de oameni, este una dintre cele mai sărace țări din lume și a doua cu cel mai scăzut Indice al dezvoltării Umane, potrivit ONU.   



  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dă-i o nota!
Versiunea pentru tiparire versiune print
 Share

Scrie un comentariu:


Nume:
Mesaj:

Întrebare anti-spam - cât fac unu plus unu
(scrie răspunsul cu litere):

caractere rămase.